Aquest enregistrament és el conte de La Caputxeta Vermella en francès perquè els alumnes practiquin la comprensió oral d'aquesta història que segurament coneixen.
Mariona Sans
Són dues gravacions del poema de Joan Maragall que es diu La Fageda d'en Jordà. Són dues gravacions perquè la primera gravació s'escolta el poema mal entonat i amb un ritme de la veu molt monòton. Mentre que en la segona gravació es veu la diferència respecte de l'altra ja que s'escolta el poema amb una entonació més correcta. El que es tracta és que els alumnes s'adonen de què llegir un text poètic és fer una bona entonació i tenir un ritme de veu controlat.
Amb la inestimable ajuda de l'Audacity, aquest alumnes de 2n han aconseguit que la dramatització d'un conte popular japonès sigui una experiència molt enriquidora. El efectes, la banda sonora i la magnifica lectura em van sorprendre sobre el resultat dels companys. Llàstima que el grup era masculí, i alguna veu femenina hagués millorat el resultat.
L'activitat que he pensat per fer amb els alumnes és que realitzin la ressenya d'un llibre. A partir d'un guió han d'elaborar la ressenya i després gravar-la. D'aquesta manera crear una mena de biblioteca "oral" de llibres que es puguin recomanar.
Us penjo aquí el meu podcast! Es tracta del discurs que Marc Antoni pronuncià després de la mort de Juli Cèsar al poble de Roma, després que Brutus recités el seu. Aquest fragment pertany a la tragèdia Juli Cèsar de Shakespeare. Crec que podria ser molt útil per treballar la retòrica a les classes de 2n cicle d'ESO i Batxillerat.